Metal ve alaşımlarının çoğunlukla sulu ve gaz ortamlardan oluşan çevreleri ile girdikleri elektrokimyasal ve kimyasal tepkimeler sonucu uğradıkları hasar korozyon olarak adlandırılır.
Sanayide kullanım bulan metallerin büyük çoğunluğu atmosferik hava ve zeminin de kapsandığı çok farklı ortamlarda da kararlılıklarını kaybederler. Altın ve platin dışındaki metallerin tamamı doğada oksitlenmiş halde bulunurlar. Metalleri oksitlerinden ayırmak zorlu bir süreçtir, ve büyük miktarlarda hammadde, enerji ve insan gücü kullanımı ile gerçekleşir. Termodinamik anlamda, bu süreç sonunda metaller daha yüksek bir enerji düzeyine taşınırken, entropileri düşer. Metallerin doğadaki durumlarına dönme eğilimi korozyon olayının gerisindeki itici güçtür. Bu nedenle korozyona karşı metalleri korumak gereklidir.
Bu açıdan pek çok yöntem geliştirilse de sanayi de kullanılan en köklü ve geçerli çözüm galvanizdir. Galvaniz çeşitleri incelendiğinde ise en çok beğenilen ve tercih edilen yöntem sıcak daldırma ile galvaniz yöntemidir.Bu yöntem sayesinde çinkonun korozyona karşı olan koruyucu özelliği kullanılarak çelik ve demir esaslı malzeme korunur. Bunun yanı sıra bu yöntem oldukça uzun bir kullanım ömrüne sahiptir. Yapılan araştırmalar normal koşullarda böyle bir yöntemin 20-40 yıl arasında değişen sürelerde koruma sağladığını ön görmüştür.
Oto korkuluk ve levhaları zaman zaman en şiddetli korozyon etmenleri ile baş başa kalan parçalardır. Bu tip parçaların sağlamlığı ve ömrü pek çok açıdan önemlidir. Öncelikle kullanım ömründen önce korozyona uğramış olan bir parça maalesef ki koruyuculuğunu yitirir ve olası bir kaza anında istenmeyen bir sonuç ortaya çıkabilir. Dahası bu tip malzemelerin özellikle de oto korkuluklarının değiştirilmesi gerektiğinde bu çok uzun sürebilen bir işlem olduğundan günlerce yolun bir kısmı trafiğe kapalı kalabilir. Bunun sonucu olarak ekonomik ve sosyal pek çok sıkıntı ortaya çıkabilir.
Sıcak daldırma ile galvaniz yöntemi pek çok açıdan rahatlıkla bu tip ekipman ve parçalara uygulanabilir. Levhalar düz ve basit yüzeylerdir kolaylıkla sıcak daldırma yöntemi ile galvaniz uygulanabilir. Aynı zamanda oldukça kısa sürede çok sayıda oto korkuluk imalatı yapılabilir.
Sıcak daldırma ile galvaniz yöntemi kullanım ömrüne etkisi hesaplandığında boyamaktan ya da yeni bir parça üretmekten çok daha ucuzdur. Bu nedenle koruma amaçlı böyle bir yöntemin yaygın olarak kullanılmasına şaşmamak gerekir. Galvaniz ekonomik ve çabuk uygulanan bir çözüm olmasının yanı sıra kaliteli bir çözümdür. Bu tip parçaları test etmek ve kontrol altında tutmak zor olduğundan yüksek bir kullanım ömrünü garantilemek çok daha mantıklı ver tercih edilen bir çözümdür. Günümüzde pek çok metal trafik ekipmanı sıcak daldırma yöntemi ile galvaniz edilerek korunmakta ve uzun yıllar boyunca hizmet vermektedir. Ülkemizde de bu hizmeti veren saygın sanayi kuruluşları bulunmaktadır.